Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De goede plek

3 oktober 2016

Ik ging naar Spanje om het spel te zien. Ik zag het oude spel. In het Bernabéu zag ik Ronaldo, Bale, Zidane en Marvin Zeegelaar, van nog geen twintig meter. In het Vicente Calderón hoorde ik Simeone klappen, zag ik hoe Griezmann in zijn eentje een heel elftal was: hij scoorde en bereidde voor, viel aan en verdedigde, was overal. In Camp Nou zag ik Iniesta een voorzet zo perfect raken dat Rakitic ‘m alleen nog maar hoefde te schampen.
Tenminste: dat had ik kunnen zien. Het gebeurde recht voor me. Maar ik keek op mijn telefoon, en ik vervloekte de waardeloze stadionwifi. Toen ik de berichten en de filmpjes eindelijk binnenkreeg, uren later, wist ik het zeker: ik had tweehonderd euro betaald om op de verkeerde plek te zijn. Ik had in de Arena moeten zijn, bij Ajax-Willem II.
Het debuut van Abdelhak Nouri.
De volgende dag bleef ik de beelden op postzegelgrootte afspelen. Nouri’s vrije trap, de interviews, de vlog. Ik had in de Middellandse Zee moeten zwemmen, eindelijk Montjuïc moeten zien of arroz cremoso moeten eten op het Plaza de la Vila de Gràcia, naast de klokkentoren, maar ik lag op een klam eenpersoonsmatras, de ijzeren veren porden in mijn rug en het krappe kamertje werd met de minuut benauwder. Ik drukte op ‘opnieuw afspelen’ en ik was op de goede plek.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus