Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Profiteur

2 september 2018

Ajax haalde de Champions League, Ronald de Boer won de trofee voor het Understatement van de Avond. ‘Ik denk dat hij wel een voldoende heeft gehaald’, zei De Boer over Noussair Mazraoui, die, na het angstige begin tegen Dinamo Kiev, misschien wel de beste speler op het veld was. Gevaarlijk in de aanval, tegelijk snel en kalm in de opbouw, superieur in de verdediging.
In de studio zat ook Johan Derksen. Zo zuinig als De Boer was met zijn nauwelijks positieve oordeel, zo gul was Derksen met zijn sneren richting ‘deze jongens’: de jongens die het rood en groen verkiezen boven het oranje. Onfatsoenlijk en ondankbaar – nadat ze al die jaren hebben ‘geprofiteerd’ van ‘deze welvaartsstaat.’

Mazraoui, de profiteur, speelt vanaf 2006 voor Ajax. Nooit gold hij als toptalent. Vaak zat hij op de bank. Bij Jong Ajax speelde hij op amateurbasis. Pas na lang aandringen van Marcel Keizer – en consequent presteren op vrijwel elke positie in het elftal – kreeg Mazraoui een contract.
Deze week was te lezen dat het Nederlandse voetbal weer een beetje op de kaart staat, en dat Ajax zo’n veertig miljoen opstrijkt met de Champions League-deelname – mede dankzij een uitblinkende rechtsback, die nul euro aan transfergeld heeft gekost, een tijd voor bijna niks voetbalde (zonder daarover te zeuren), en over een paar jaar vermoedelijk voor veel geld wordt verkocht.
Wie profiteert hier nou van wie?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus