Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De spits

2 februari 2015

Er zit een roman in Ibrahim Kargbo, schreef Arnon Grunberg in de Volkskrant. Erg goed idee, en je vraagt je meteen af: in welke tópvoetballer zit een roman? Messi is te saai. Ronaldo? Te weinig tegenslagen. Nee, geen betere hoofdpersoon dan Fernando Torres.

Zelden zal een dertigjarige bankzitter met zoveel enthousiasme zijn onthaald als Fernando Torres bij Atlético Madrid. Met zijn kinderen aan zijn hand kwam hij het veld op. Hij bleef maar zwaaien naar de socios, en we zagen weer zijn tatoeages: de naam van zijn vrouw, in Gotische letters. Zijn eigen naam, in Tengwar-letters – het schrift van de elven uit The Lord of the Rings.

Torres’ zoontje schoof ondertussen de bal in het doel. Iets wat de vader de afgelopen jaren zo hopeloos leek verleerd. Léék: in de beker voor Atlético scoorde Torres twee keer tegen Real Madrid. Tegen Barcelona één keer, in de eerste minuut. Spitsengoals. Vlijmscherp.

En weer is daar de hoop. Dat dit het begin is van de wederopstanding. Dat de enorme mislukking nog kan worden uitgewist. Maar je vreest dat het een laatste opleving is, dat Torres’ instinct zich een laatste keer liet zien, waardoor de definitieve val straks des te pijnlijker wordt. In de competitie staat Torres nog op nul. Concurrenten Griezmann en Mandzukic zijn in topvorm. Zoals in de beste romans hoop je op een gelukkig einde, tegen beter weten in.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus