Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Gewone mensen

16 februari 2011

Over je helden moet je niet teveel weten, anders worden het gewone mensen. Daar ben ik het nooit mee eens geweest. Wie zijn beeld van een held laat beïnvloeden door de realiteit, heeft weinig talent voor verering.

Rond 1994 wisten mijn broertje en ik niks persoonlijks over onze favoriete Ajacieden. We stuurden brieven. Binnen een week lagen er twee bruine Ajax-enveloppen op de mat. In die van mij zat een foto met een handtekening van Finidi, met zwarte stift. Mijn broertje had Litmanen. We hadden allebei een kaart met de hele selectie erop, op de achterkant stonden alle handtekeningen. Gedrukt. We probeerden uit de handtekeningen af te leiden hoe de voetballers in het echt waren. De meeste handtekeningen waren saai. Patrick Kluivert had een ingewikkelde. Veel streepjes en kruisjes. Een soort boter-kaas–en-eieren-spel. Die van Litmanen was een hoekig krabbeltje. Meer een grafiek. Daar zetten we ons snel overheen.
Nu weet ik via Twitter dat Gregory van der Wiel een Valentijn zoekt (begrijpelijk – hij is 23, een leeftijd waarop de gemiddelde profvoetballer drie kinderen heeft). Lorenzo Ebecilio had op 6 februari heerlijk gegeten (‘zit weer lekker vol’). Demy de Zeeuw heeft de nieuwe Kluun gelezen. ‘Grappig om te lezen.’
Dit is wel erg veel werkelijkheid.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus