Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Hoofd en hart

10 oktober 2017

Naarden, Dronten, Enschede en Amsterdam. Quizvraagje: bij welke internationals die zaterdag in actie kwamen, horen deze geboorteplaatsen?

Antwoord: Nordin Amrabat, Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Mbark Boussoufa.

Zaterdagavond, terwijl Nederland zich in Borisov langs Wit-Rusland worstelde, denderde Marokko in Casablanca met 3-0 over Gabon heen. Na de wedstrijd werd voorzichtig onthuld dat Sofyan Amrabat toch voor het Marokkaanse elftal kiest, en dus niet voor het elftal van zijn geboorteland (plaats: Blaricum).

Wéér een bewijs dat er iets misgaat in onze multiculturele samenleving? Of heeft de KNVB weer zitten slapen? Is het gewoon Marokkaanse trots? Of is Amrabats keuze boven alles de verstandigste optie?

Tien jaar terug was het voor Ibrahim Afellay nog een keuze tussen hoofd en hart. Hij koos voor zijn hoofd. Met andere woorden: voor zijn carrière. Met het Nederlands elftal kon hij nog eens een groot toernooi spelen. Misschien wel – het klinkt inmiddels wat absurd – wínnen. Hakim Ziyech koos twee jaar terug voor zijn hart. Marokko, dus.

Sofyan Amrabat zat zaterdag op de tribune in Casablanca. Hij zag technisch begaafde middenvelders die agressief bleven jagen, ook toen de wedstrijd allang beslist was. Hij zag een scherpe spits drie keer scoren. Hij zag verdedigers van Juventus en Real Madrid, die op het WK misschien wel in zijn rug spelen.

Hij koos voor zijn carrière.

 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus