Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Joey

19 april 2011

Als er een afstandsschot recht op hem af kwam, zette Joey een stapje opzij, zodat hij naar de bal kon duiken. Bij elk schot dat hij pakte, rolde hij minstens vier keer door. Hij kon erg goed doorrollen.

Dankzij Joey’s vader kwam ik voor het eerst in aanraking met gel. Na een zwembadfeestje smeerde hij een lik groene gel in mijn bloempotkapsel, met een kam trok hij mijn haar naar achter. ‘Vinden de meisjes leuk’, zei hij. De meisjes (drie) zaten de hele middag met Joey in het Turkse stoombad.
Nog op de basisschool ging Joey’s vader bij zijn andere gezin wonen. Een paar straten verderop. Joey en zijn moeder verhuisden naar Den Haag. Hoewel ons team minder tegendoelpunten kreeg, en er af en toe zelfs een uittrap bij een medespeler aankwam, kreeg de nieuwe keeper minder applaus dan Joey.

Vorige maand, na ADO-Ajax, scandeerden ADO-supporters dat ze op jodenjacht gingen. Er waren filmpjes. John van den Brom en Lex Immers stonden op de bar, om hen heen een zooi ADO-supporters. Het beeld was schokkerig en onduidelijk, maar rechts in de hoek zag ik een bekend gezicht. Hij was kaal, zijn getatoeëerde borst ontbloot, maar het was ‘m.
Joey ging op jodenjacht.
Twee vrouwen stonden dicht tegen hem aan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus