Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kijken in de kroeg

26 april 2019

De coolste Berlijnse clubs hanteren, zoals bekend, een onverbiddelijk toelatingsbeleid: bezoekers worden niet alleen gescreend op schoeisel, accessoires en of ze wel genoeg drugs bij zich hebben, maar ook op hun kennis van het programma.
Wie draaien er vanavond? In welke volgorde, bitte? Wat is de titel van de derde EP van de vierde dj – op zijn tweede platenlabel?
Keine Ahnung?
RAUS!
Zo’n beleid is misschien een goed idee voor Ajax’ drie resterende Champions League-wedstrijden. Juventus-uit keek ik, bij uitzondering, in een buurtkroeg. Het scherm hing bij de ingang. De doorgewinterde liefhebbers – die op tijd waren gekomen – stonden achteraan. Hen werd het zicht al gauw ontnomen door een stel debutanten, die het waagden om rustig tien minuten na de aftrap binnen te wandelen. Nog een idee: ongeveer zoals bij de opera komt er na de aftrap niemand meer in, en laatkomers mogen pas naar binnen in de rust. Als ze überhaupt langs de uitsmijters komen. Een paar simpele vragen volstaan.
Wie is de trainer van de tegenpartij? Wie staat er op scherp bij Ajax? Wat is de favoriete rapper van De Ligt? De theoretisch ongeschoolde kijker kan zijn/haar toewijding ook op andere manieren bewijzen (een Ajax-shirtje telt niet – dat is tegenwoordig mode). Bij gebrek aan basiskennis, een Fox Sports-account of aantoonbare stadionervaring in de vorm van een seizoen- of clubkaart, nemen we vanavond ook genoegen met een simpele Ajax-tattoo of een zoon die Jari heet.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus