Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Oh Johnny

9 februari 2016

Natuurlijk waren ze er weer, bij het afscheid van John Heitinga. De cynische gedachten. Dat Edwin van der Sar zo mogelijk een nog saaiere speecher dan analist is. Dat Heitinga het hele seizoen nog nooit zo lang op het veld had gestaan, en dat hij een drafje over vier meter succesvol voltooide, zonder knieklachten of niks – misschien moesten ze hem toch maar een verbeterd contract aanbieden? Kwam er trouwens ook nog een mooi afscheid van Yaya Sanogo?

Aan zulke gedachten kun je weinig doen. Het is een reflex. Maar er waren betere reflexen. Het brok in de keel bij Heitinga’s speech en bij de krachtige slagen op zijn hart. De diep ontroerde lach bij de spandoeken en bij het vuurwerk van de F-side, met de letters ‘Bedankt John.’ Het kippenvel over het hele lijf bij de Arena die uit volle borst ‘Oh Johnny’ zong, en bij de erehaag, en vooral, bij het stapje dat Dirk Kuyt uit de erehaag zette om John Heitinga te omhelzen.

Hier kon geen cynisme tegenop. Goed, misschien was het sentiment van het goedkoopste soort. Daar is voetbal sterk in. Maar misschien is niks waar je kippenvel en een brok in de keel van krijgt goedkoop – en in elk geval nooit zo goedkoop als cynisme. Bedankt John.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus