Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Schadenfreude

30 oktober 2015

Het is een beetje als na een misgelopen relatie: op zich gun je haar het beste, en je hoopt dat ze gelukkig wordt. Maar niet té gelukkig, in elk geval niet gelukkiger dan jij, en het lukt niet altijd om een grijns (of een vreugdekreet) te onderdrukken als je via-via hoort dat ze het moeilijk heeft.
Dat gevoel heb je soms ook bij spelers die je club verlaten. Hoe groter het gezeik rondom de transfer, hoe publieker de verwijten naar de trainer en de medespelers, hoe sterker de hoop dat de afvalligen ongenadig hard floppen bij hun volgende club. En bij de club daarna.
Mounir El Hamdaoui heeft zich in dat opzicht keurig gedragen. Mislukt bij Fiorentina, mislukter bij Málaga (hij scoorde niet, was veel te dik, moest van zijn trainer vijf kilo afvallen, en er waren geruchten over een geveinsde blessure). Ook de terugkeer bij AZ past perfect in het plaatje.
Inmiddels is El Hamdaoui zo ver naar de achtergrond verdreven dat je hem weer het beste gunt. Of nou ja, het beste – een handvol prachtige goals, zoals die volley en die stift tegen Heerenveen.
Maar Ricardo Kishna’s irritante transfer is nog te vers. De goal bij zijn debuut deed pijn. De assist vlak daarna schuurde. Gelukkig is het daarbij gebleven, en worden zijn invalbeurten steeds korter. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus