Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tweede divisie

29 juli 2011

‘Een promotie is meer dan een titel’, schreef Marca de volgende dag. ‘Het is een moeilijk te beschrijven gevoel.’ Gevolgd door een beschrijving van zes kolommen.

Granada had in Alicante gelijk gespeeld tegen Elche. 1-1. Vanwege het uitdoelpunt promoveerde Granada van de Segunda naar de Primera División. 25.000 mensen verzamelden zich bij de Fuente de Las Batallas, Marca besteedde er acht pagina’s aan, inclusief illustraties van de goals, met pijltjes, looplijnen, en de hoofd- en bijrolspelers.

‘Het is een historische dag’, zei de eigenares van het café waar ik de wedstrijd keek. ‘De eerste keer in 35 jaar.’ De mensen schreeuwden, omhelsden elkaar en kropen dronken achter het stuur. Eigenlijk verschilde het niet heel veel van de gemiddelde zaterdagavond in Granada.

De volgende dag ging ik naar het stierenvechten. Twee van de vijf stierenvechters waren gewond afgevoerd. ‘Dit zijn heel slechte toreros’, legde de jongen naast me uit. Luis. ‘Een soort Segunda División.’ Hij keek er vies bij. Het idee alleen al. Segunda División.
We praatten over voetbal, Nederland en Granada. Luis was één keer in Nederland geweest, in Katwijk, om een kerkorgel te restaureren.
Ik verontschuldigde me voor Van Bommel en Nigel de Jong. Ik benadrukte Van Bommels PSV-verleden, en verzweeg dat De Jong van Ajax kwam.
De zesde stierenvechter werd omver gekegeld. Luis vroeg: ‘Meer rum?’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus