Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Wenger in een winterjas

13 april 2015

Na elk Arsenal-doelpunt hoop je dat de camera zo snel mogelijk naar de bank zwenkt. Heel leuk, de gebaartjes en de sprongen van de spelers – maar we willen nu vooral Arsène Wenger zien.
Niemand juicht zo mooi als Arsène Wenger, met zo’n pure vreugde. Het is een juichen zonder agressie, zonder rancune. De vuisten beschaafd gebald, zonder ermee te zwaaien, meer alsof hij zijn vuisten wiegt. De mondhoeken voorzichtig gekruld, de ogen die schitteren. Een glimlach waar evenveel ontroering als trots uit spreekt. Vaderlijk en kinderlijk tegelijk.
Nog mooier is het als hij zijn veel te lange winterjas draagt. Stiekem hoop je bij elke Champions League-loting dat Arsenal een tegenstander in een flink koud land loot. Wenger in een winterjas, tot ver over zijn knieën. Wat kan daar tegenop?
Natuurlijk is er nu de fascinatie voor Van Gaals United – maar als er één Engelse ploeg is die je óók succes toewenst, is het Arsenal. Niet alleen vanwege Bergkamp. Niet alleen vanwege de geniale combinaties, de snelle korte passes. Niet omdat ze het mooiste voetbal van Engeland spelen, jaar in jaar uit. Niet omdat ze Santi Cazorla hebben.
Nee. Omdat we Arsène Wenger willen zien juichen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus