Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zomer zonder voetbal

26 augustus 2011

De hele zomer van 2010 keek ik uit naar de zomer van 2011. Vooral tussen half juni en half juli. Het hele WK keek ik uit naar de zomer van 2011.

Rust. Een normaal leven. Niet die constante dreiging van een zenuwinzinking, niet in noodtempo hoeven drinken tijdens de wedstrijden van Nederland, uit pure nervositeit. Geen vuvuzela’s. Niet meer dat schuldgevoel vanwege weer een gemiste deadline, omdat je per se Algerije-Slovenië moest zien. Inclusief voor- en nabeschouwing. Zelfs als Ronald Waterreus in de studio zat. Geen brulshirts en pletterpetten, geen vervelende reclames met pratende leeuwen. Geen Wolter Kroes.

De zomer van 2011 is voorbij, al was het alleen een zomer in de meest strikte zin van het woord. Ik ben op een ontspannende vakantie geweest, bijna drie weken lang. Ik heb verschillende opdrachten afgerond, al mijn deadlines gehaald, sociale contacten onderhouden, ik heb schulden afbetaald en aan mijn conditie gewerkt. Als het mooi weer was, zocht ik een terras op, er waren lunches in het park en boottochtjes op de grachten. Ik heb gezond gegeten en ging op tijd naar bed, meestal nuchter.

De hele zomer van 2011 keek ik uit naar de zomer van 2012.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Dries Muus

Lees alle blogs van Dries Muus >

Dries Muus