Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Abe

10 februari 2016

Hij drinkt zwijgend zijn koffie. Op een of andere manier heeft hij de ogen van Abe, niet de snor. Hij maakt bij mij schoon na een klein ongelukje met een kaars rond Kerst. Er is een roetwalm op de boeken neer gekomen. Die worden afgestoft op kosten van de verzekering. Ik heb nog nooit mijn boeken afgestoft. Ik kijk hoe dat moet, ooit moet ik het zelf doen. Hij is al uren aan het werk.  
Met koffiepauzes. Je moet dan wat. Soms lul ik teveel. Normaal gaat het dan over seks, politiek of voetbal. Over seks praat ik niet met zwijgende mannen en over politiek discuzeuren met types uit Almere, waar hij woont, is vaak een doodlopende weg.  
Zomaar een ingeving: “Jij hebt geen snor, maar je lijkt op Abe van den Ban. Ken je die?” Abe, volgens de Franse website Oldschool Panini de moustachu met mooiste snor in de voetbalwereld. Kapper, huisjesmelker, kroeghouder en directeur van een AZC. En onverwoestbare aangever van Ruud Gullit bij Haarlem, middenvelder bij AZ’67 en FC Amsterdam. Gaf ooit een scheidsrechter een gele kaart uit eigen zak, kreeg een rode terug.
“Dat is mijn vader.”
Soms lul ik teveel. “Je meent ‘t.”
Ik loop naar de boekenkast om de stilte te verbreken. De sportboeken zijn al afgestoft. Ik pak het standaardwerk De Lieverdjes over FC Amsterdam en laat een foto zien van Abe van den Ban. Geen malle intellectuele koekenbakker deze jongen, heeft voetbalboeken over je vader in de kast staan.
Maar soms lul ik teveel. “Dat is ‘m.”
“Ik ken ‘m ook alleen zo, van de foto.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol