Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Andries Jonker vertelt

2 januari 2020

De verrassing van 2019 was Andries Jonker. Niet als coach, we wisten op grond van zijn ervaring wel dat hij het niveau van Telstar aan zou kunnen, maar als columnist. Jonker schrijft bij elke thuiswedstrijd het voorwoord van het programmablad. Onderhoudend deelt hij zijn ervaringen als trainer elders met het oog op de komende wedstrijd. “Niemand, helemaal niemand, praat voor de wedstrijd tegen Mainz over Manchester United. En dus moet het vandaag over Go Ahead Eagles gaan.”
Een meeslepende en betekenisvolle aflevering was in het blaadje voor de bekerwedstrijd tegen Ajax. Over hoe Novelda Barcelona ooit versloeg voor de beker. Op een klein veld met twee meter hoge muren op een halve meter van dat veld. “De reservebanken waren geplaatst voor zo’n muur, dus zat je tijdens de wedstrijd met je voeten in het veld. En dan kwam de grensrechter af en toe nog voorbij.”
Maar schrijft hij dat moois allemaal zelf? Cultclub Telstar heeft ook het imago van journalistenclub. Frank Snoeks, Leo Driessen en Theo Reitsma zijn zelfverklaarde Witte Leeuwen. En er scharrelt allerlei journaille buiten dienst rond op Schoonenberg. Telstar heeft zelfs een kleine traditie van spelers die ook tegelijkertijd in de media actief waren: Henk Evenblij, Frank Kramer, Hans Kraaij junior. Of is het Dennis Bliek, die Telstar op sociale media op de kaart zette? Wellicht P.F. Thomése, die vaak te vinden is op de tribune?
Volgens betrouwbare bronnen doet Andries het zelf. Hij schrijft op wat hij zegt. Zinnen als “Jong AZ. Een geduchte tegenstander waarvan je nooit weet wie er gaat spelen. Het maakt ons niet uit”. En “Over Telstar kun je ook nadenken”.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol