Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De klok

29 mei 2017

Het is onopgemerkt (gebleven, vullen Reve lezers dan aan), maar nu het seizoen echt is afgelopen, blijken drie minuten op 10 maart de meest opmerkelijke van het seizoen. Toen de spelers van NAC en Telstar na de rust eerst drie minuten dezelfde kant op speelden als voor rust en toen pas van helft wisselden, was het iedereen verbijsterd. Er was voetbalgeschiedenis geschreven.
Het had met de klok te maken. Om verwarring te voorkomen, bij NAC is dat ook de naam van het stadionblaadje. Volgens de persafdeling van NAC heet dat blad zo omdat tussen 1928 tot 1957 de NAC-klok verscheen, het blad voor NAC-leden. Weten we nog niks. De klok was de naam van de Brabantse dorpsomroeper.
Maar het ging om de andere klok. Scheidsrechter Ed Janssen had ons drie minuten van de eerste helft onthouden. Van een overigens volstrekt waardeloze wedstrijd, dus niemand had er last van. Janssen had zich niet gericht op zijn eigen horloge, maar op de stadionklok.
Die had vochtproblemen. Dat hebben er trouwens meer bij NAC, nergens verkoopt een stadion zoveel bier. Dat gaat niet veranderen in de eredivisie.
Dus dat kan. Dat de scheidsrechter fluit en zegt, dit is niks, we kappen ermee en probeer het maar eens wat langer na de rust.
Marco van Basten, je zult je inmiddels wel kapot vervelen als FIFA innovatiebureaucraat, hier liggen mogelijkheden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol