Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Draaikonten

25 september 2015

Vroeger, toen we Suriname nog hadden, Juliana koningin was en voetbal nog niet tot de loopsporten behoorde, had je spitsen met een dikke kont. De spits met een dikke kont moest die kont in de tegenstander draaien en dan of de bal steunend op het lijf van de libero of Auspützer (zo heette die) op een mooie voorzet inkoppen of, nog mooier, in de draai scoren. Daar waren sommige mannen speciaal voor gemaakt. We noemen Cees van Kooten, Hennie Meijer, Gerd Müller. Bij die spitsen zijn er een hele hoop ingetuind. Ook iets verder van het doel speelden ze niet met de punt, maar met de kont naar achteren, altijd een vast aanspeelpunt. Bij de amateurs zie er nog wel eens één, vooral bij de veteranen (die Juliana en Gerd Müller nog hebben meegemaakt).
En dit spitsensoort lult steevast de verdedigers van de andere ploeg gek. Hij heeft toch niks te doen, hij hoeft niet over het veld heen en weer te draven per slot van rekening.
Het is september, dus is het de tijd van het jaar dat er een paar clubs er weer eens achter komen dat ze een spitsenprobleem hebben, de krentekakkers van Ajax voorop. Kan iemand van die miljoenen die ze daar over hebben niet eens een paar spekpannekoeken bakken voor Milik? Helemaal het plan Cruijff, de individuele aanpak. Dat moet, want anders kun je met al die draaikonten daar zelfs geen spekpannekoeken bakken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol