Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Goede doelen

10 september 2018

Dat wezenloze geren, gezwem en gefiets voor een goed doel, je moet ermee uitkijken als je er wat over zegt. Gaan we hier ook niet doen.

Als iemand mij iets in die richting vraagt, zeg ik dat ik het gevraagde bedrag graag gelijk overmaak en dat betrokkene geen rare toeren hoeft uit te halen om dat geld bij mij los te krijgen. Dat verpest de boel wel. Het leidt tot discussie of beëindigt in het gunstigste geval de discussie juist. De suggestie om uit medeleven alles dubbel uit keren wat er aan kilometers niet gehaald wordt, is helemaal vloeken in de kerk.

Die kerk, dat is de kerk van het medelijden boven het medeleven. Het is de cultus van de eenzame heilige die boven alles uitstijgt door zijn lijden op de fiets, in het water of als asfaltvreter, met het doel een stichting meer armslag te geven door een ijle poging het lijden van een dierbare naaste te benaderen.

De bedreven sporten zijn die van het fysieke lijden, wielrennen, zwemmen, lang hardlopen.
De cultus van onze kerk hier, voetbal, is die van het psychische lijden, het medeleven. Bij ons zijn er sowieso twee goede doelen. De essentie van voetbal is juist dat er op het veld en daaromheen over van mening verschild wordt welke het goede doel is. Dat leidt tot groot psychisch leed. Dat is niet in geld uit te drukken en je hoeft er niet je best voor te doen. De pijn komt vanzelf.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol