Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Grappenmaker van oranje

25 mei 2018

Zaterdag weer De Grote Europese Finale. Net als vorig jaar was de Champions League finale in 1998 tussen Real Madrid en Juventus. Dat was in Amsterdam. Een vriend belde, een uurtje of twee voor de wedstrijd. Hij zou met iemand anders gaan, die was op het laatst verhinderd. Op de fiets naar een Champions League finale, dat doe je niet elke dag.
We gingen te laat zitten vanwege extra beveiliging voor ons vak. Hoewel gewend aan de ambiance van Zuid-Europese wedstrijden, was het lawaai in de Arena oorverdovend. Een gesprek was onmogelijk, de wedstrijd veel saaier dan de kwartfinales tussen dezelfde twee ploegen dit jaar.
Dan ga je om je heen kijken. Het stadion was stijf uitverkocht, maar om ons heen waren genoeg plekken. Het was ook afgeschermd.
Zie ik links van me Patrick Kluivert met een koptelefoon op die van niemand last heeft, rechts Boudewijn Zenden en Marc Overmars. En nog een paar spelers van het Nederlands elftal voor, naast en achter me, allemaal op trainingskamp in Hoenderloo voor het aankomende WK in Frankrijk.
“Met wie zou jij eigenlijk hierheen gaan”?
“Wat zeg je?”
“Wie had hier moeten zitten?”
“Freek de Jonge”.
Freek de Jonge zijn houdt niemand behalve hijzelf langer dan 5 seconden vol, ook al zit je tussen het Nederlands elftal. Die hadden gedacht de overal aanwezige grappenmaker in hun midden te hebben, die ook dit lawaai wel zou kunnen overschreeuwen.
Zit je dan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol