Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Groen en geel op de Nieuwjaarsreceptie

8 januari 2016

Stadions kennen een hopeloos inefficiënt gebruik. A-locaties die zich hoogstens een paar uurtjes per week nuttig maken, net als kerken. Dus hoewel een stadion met een leeg veld me niet trekt, verdienen andere initiatieven dan een wedstrijd steun. Ik was uitgenodigd door een organisatie die zich bekommert om leegstand in het stadion (met een onuitspreekbare sponsornaam) van ADO Den Haag voor een Nieuwsjaarreceptie.
Bij binnenkomst loopt er gelijk iemand op me af die ik denk te kennen. Ik geef hem een hand en vraag me af “Wie is dat toch ook alweer?” Herkenbaar waarschijnlijk voor menigeen op een nieuwjaarsreceptie.
Hij loopt stevig door met een ploegje dat volgt. Ik sluit aan, denkend dat ze naar de receptiezaal gaan. Dan dringt het tot me door, het is ADO icoon Lex Schoenmaker die een rondleiding geeft.
“Ik ben oud-voetballer, oud-coach en sowieso oud.” Dat klopt, daarom herkende ik hem ook eerst niet. We kijken in een bordeelachtige ontvangstruimte uit op de parkeerplaats waar een standbeeld van Aad Mansveld staat, andere icoon van de club. “Ik ben blij dat ze een tribune naar me genoemd hebben en dat ik geen standbeeld heb zoals Aadje, want dan ben je dood.”
Ik vraag of het geld van die Chinees met dat kekke groen-gele sjaaltje al binnen is. Anders is ADO klaar voor de Jupiler League.
“Lul niet, dat gaat ons niet gebeuren.”
“Wel een echte voetbalsfeer daar Lex, mijn club voetbalt er ook.”
“Sparta?”
“Telstar.”
“Pleur op, Telstar, dat is een platenmaatschappij. Van vroegâh.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol