Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het echte wonder van Real – Ajax

10 maart 2019

Terwijl ik uit de auto stap, wat steeds moeizamer gaat, zie ik hem dinsdag 5 maart aankomen op het fietspad, volledig in trance. De helwitte haren dansend in de wind, de neus eigenzinnig omhoog. In de verte lijkt hij een Friese dorpsonderwijzer, streng als het moet, vol begrip als het kan en vriendelijk als hij wil. Alles in het leven is moeten, kunnen of willen.
Ik roep vergeefs: “Henk!”.
En loop naar de overkant. Daar komt ie weer aan, het racemonster dat zegt dat wielrennen geen serieuze sport is, maar dan van de andere kant. Dat is snel. Electrische fiets waarschijnlijk, moet ik toch ook eens over nadenken.
Ik roep: “Henk! Hoe is het met de moederdagspecial van Hard Gras?”*
“Ja, komt er aan”. En hij rijdt door.
De volgende dag schrijft Hendrik Gerardus Maria Spaan onder de kop Goddelijk op de alleen daarvoor ingeruimde voorpagina van Het Parool “Er slopen religieuze tendensen in het voetbal.”
Het is duidelijk, Henk is altijd katholiek gebleven en heeft ’s middags voor Real Madrid – Ajax (waarschijnlijk zeven) rondjes gereden op de Middenweg in Amsterdam, daar waar alles is begonnen voor Ajax, om genade af te smeken.
Ik ben niet gelovig, noch bijgelovig, maar Henk, doe me een lol, rijd in april voor de kwartfinales voor de zekerheid weer even een paar rondjes over de Middenweg.

* Nu ook Marcel van Roosmalen, na Hugo Borst, Nico Dijkshoorn en Carolina Trujillo, een boek over zijn moeder heeft geschreven, begint het wel op te vallen dat Hard Gras de bron van alle moederschrijvers is. Ik heb een moederdagspecial voorgesteld. Zelfs mijn moeder staat al twee keer in Hard Gras.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol