Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het is Sjaak Swart

13 augustus 2019

Ooit zal Ajax weer een minder seizoen beleven. Dan weet je wat er gebeurt.
De Amsterdamse Jaap Edenhal was keurig ingedeeld in rijen tafeltjes met kandidaten voor verzekeringsexamens. Ik was lang geleden surveillant, een prachtige baan. Je hoefde niets anders te doen dan papier uitdelen, beetje wandelen, om je heen kijken en vervolgens papier ontvangen. Bij de lunch kreeg je soep met balletjes en kroketten met brood.
Bij examens hoort het stil te zijn, dat helpt bij het nadenken. Dat was het ook, totdat een uurtje voor de lunch iemand het restaurant boven de zaal in kwam. Hij liep de hele tijd hard te schreeuwen. Het was de krokettenbaas zelf. Het begon te irriteren. Iemand van de examenleiding ging er op af. Na een paar minuten kwam hij terug.
“Het is Sjaak Swart.”
Iedereen had na deze mededeling de ernst van de situatie onmiddellijk in de gaten. Het was zoiets als iemand die bij een vulkaanuitbarsting zegt “Het is de Etna” of bij een overstroming “Het is de Maas”. Sjaak Swart is een verschijnsel waar niets tegen te doen is.
Een echte Ajaxied, Mister Ajaxz elfs. De Raad van Commissarissen daar is een zwart gat waar een legioen aanvankelijk capabele mensen hun ziel en zaligheid in hebben gestopt. Uit de natuurkunde weten we dat in een zwart gat alle energie verdwijnt. Bij Ajax is dat omdat ze altijd weer tegen elkaar gaan schreeuwen als mensen moeten nadenken. Van Mister Ajax geleerd.

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol