Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

In het stadion van de Platini’s

22 december 2015

ES Jœuf speelt op het complex Aldo Platini, naar de vader van hun beroemdste ex-speler, die zelf ook oud-voetballer en ex-voetbalbestuurder was. ES Jœuf heeft twee elftallen dit seizoen. Tegenstanders zijn clubnamen die je als Nederlander uit je hoofd kent van de afslagen op de snelweg waar je talloze malen langs bent gereden. FC Thionville, FC de Woippy, dat werk. ES Jœuf heeft zich deze zomer versterkt met een nieuwe coach die naast de huidige gaat opereren. Het betreft een 28-jarige medewerker van een bank (wel haut cadre) die enige voetbalervaring heeft.
Elftallen met prachtige fransduitsige achternamen die de geschiedenis van Lotharingen weerspiegelen, afgewisseld met de opbrengst van de verschillende emigratiegolven in de twintigste eeuw. Wœllet, Zanetti, Muller, Simion, Schmidt, Kaoulal, Thomas, Radicchi,  Zaskorski, Brazzale, Grandemange, Khemkhoum, Thiéry, Plancheria, Bergnach, Léonetti, Wagner, Dworak.
Ik zou op het eerste gezicht en na eerste lezing zeggen, Wagner en Dworak op het middenveld laten draven met Bergnach en Khemkhoum als de carré magique in het Franse elftal dat Europees kampioen werd in 1984 met Platini, Tigana, Giresse en Fernandez. Brazzale en Zanetti in het midden van de verdediging, Schmidt en Thomas als opkomende backs. Spelen we met de punt naar voren dan doen we Kaoulal als aanvallende middenvelder erbij voor Bergnach, die in sommige spelsituaties echt te traag is. Plancheria op doel, maar na een verlenging wisselen voor Zakorski. Bij penalty’s boezemt zo’n naam angst in. Muller natuurlijk in de spits.
Platini “past niet meer in het systeem” en zit op de overigens goed bezette bank met al die andere namen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol