Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De koppigste tribune ooit

19 november 2018

Het waterballet in de bekerwedstrijd AFC–TOP Oss in het Olympisch Stadion laatst deed me niet alleen denken aan mijn tiende verjaardag, maar ook aan de koppigste tribune ooit.
Mijn tiende verjaardag vierde ik op 27 maart 1967 met mijn vriendjes bij DWS-Telstar. Bedenk je even: DWS speelde in het Olympisch Stadion en was drie jaar daarvoor landskampioen van een eredivisie waaruit Ajax een jaar later net niet degradeerde.
Mijn vader had in IJmuiden een VW-busje gehuurd waar een groot deel van het meestal vrij lege stadion in kon. We vormden met zijn zessen in mijn herinnering toch bijna een kwart van de bezoekers in een stadion dat toen goed was voor 60.000 mensen. De wedstrijd werd in feite voor ons gespeeld. Je wordt maar één keer tien.
Nog steeds kunnen al mijn vrienden in één bus.
Het hoosde. Het was een soort tropenregen waarbij je al na een minuut tot je onderbroek doorweekt bent. We waren bij wijze van uitzondering, ik was tenslotte jarig, gaan zitten en nog overdekt ook. In de rust werd het resterende deel van het publiek op de onoverdekte tribunes beloond voor hun olympische uithoudingsvermogen en met een vriendelijke geste van de bevoegde autoriteiten op de Marathontribune uitgenodigd.
Eén man bleef. Die zit voor de rest van mijn leven in mijn geheugen en kwam boven bij AFC-TOP Oss. In zijn ééntje ineengedoken twintig meter onder het toen gele scorebord van het Olympisch Stadion onderging hij eenzaam de aanhoudende hoosbui op een tribune bestemd voor duizenden.
Hij juichte niet bij het enige doelpunt van de wedstrijd voor DWS. Hij juichte waarschijnlijk nooit.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol