Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Björn van der Doelen

9 januari 2013

Ik ben uitgenodigd op een middag ter ere van de grote J. Kessels, door P.F. Thomese in zijn boeken nog wat groter gemaakt dan hij toch al was.

Op de poster die mensen naar binnen moet lokken staat ook de naam van Björn van der Doelen. Het is lang geleden dat ik de naam van Bjorn van der Doelen nog eens ergens gelezen heb.

Wat heeft Björn van der Doelen te zoeken op de fandag van J. Kessels?

Van Bjorn van der Doelen staan ik me vooral nog een paar smerige tackles en een bos blond krulhaar voor de geest. Andere namen die me te binnen schieten: Dirkx, Fuchs, Gregory Playfair. En Van der Leegte. Tommie.

Tommie van der Leegte schijnt tegenwoordig carrière te maken in het bedrijf van zijn vader; ik heb hem eens in een maatpak op televisie de nieuwe stoeltjes van het FC Twente-stadion zien aanprijzen.

Ze zaten prima, daar ging het vooral om.

Van Björn van der Doelen is na zijn vroegtijdige pensionering weinig meer vernomen. Hij blijkt vanmiddag verhinderd, ondanks de poster. Wel is hij op het scherm te zien. Björn van der Doelen heeft tegenwoordig een volle baard en armen vol tatoeages. Hij rookt Marlboro Light alsof het morgen op de bon gaat en hij zingt. Mooie, melancholieke liedjes, Alex Roeka-achtig. In een van zijn clips speelt J. Kessels een glansrol.

Björn van der Doelen heet tegenwoordig Allez Soldaat. Die naam ga ik nu eens onthouden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen