Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Boek

26 december 2012

De linkshalf wil een boek. Al zijn ploegmaats hebben al een boek: de keeper heeft een boek over keeperstechnieken, de rechtsback een onthullend boek over zijn speculaasverslaving en de linksbuiten zelfs drie boeken: twee dichtbundels en een autobiografie.

De linkshalf heeft al verschillende bevriende journalisten benaderd om zijn leven op papier te zetten. Ze hebben het allemaal te druk, zeggen ze. Ook heeft hij al meerdere journalisten gebeld met wie hij niet bevriend is, noch bevriend wil zijn, maar die hebben het ook te druk.

Als zijn vader nog leefde, kon die het doen.

Tenslotte beseft de linkshalf dat er maar een ding opzit: hij zal zelf zijn eigen boek moeten schrijven.

Nu leest hij al een paar weken op rij de boekenbijlage van de krant. Hij is vorige week zelfs even in een boekwinkel geweest. Hij schrok van de hoeveelheid boeken die er op de wereld zijn, maar al die kasten sterken hem gelijk in zijn gedachte dat er daar best nog eentje bij kan. Een boek van hem, over hem. Voor iedereen. Hij mikt op 300.000 verkochte exemplaren.

De linkshalf vindt dat zijn fans recht hebben op het hele verhaal, bovendien wil hij een punt zetten achter het verleden en met een schone lei beginnen.

Op een middag na de training gaat hij zitten aan een speciaal aangeschafte schrijftafel, klapt zijn MacBook open en typt “Boek”. Dan drukt hij twee keer op Enter.

En dan stopt de inspiratie met stromen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen