Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Calling the Kaiser

4 januari 2013

Ooit, toen Vodafone nog geen Vodafone heette, maar O2, zond het bedrijf reclamespotjes uit met Franz Beckenbauer in de hoofdrol. Ik heb het deel van reclame waarin bekende mensen een product aanprijzen nooit helemaal begrepen, maar de wetenschap dat Franz Beckenbauer belt met 02 (nu: Vodafone), schijnt voor veel mensen een aanmoediging te zijn om zelf ook met 02 (nu: Vodafone) te gaan bellen.

Iets wat voor Beckenbauer goed genoeg is, moet voor mij toch ook goed genoeg zijn, denken die mensen waarschijnlijk. Een vreemde gedachte, want om mijn moeder te parafraseren: als in de sloot springen goed is voor Franz Beckenbauer, spring jij dan ook in de sloot?

Waarschijnlijk. Ik zou er best wat geld voor over hebben om Franz Beckenbauer in een sloot te zien springen.

Omdat hij zo fijn zijn medewerking had verleend, mocht Franz destijds van O2 (nu: Vodafone) zelf een nieuw mobiel nummer kiezen. Hij koos: 0176-6666666. Sechs. Sechs Sechs. Sechs. Sechs. Sechs. Sechs. Of, zoals mannen die wel eens om erotische bijstand verlegen hebben gezeten onmiddellijk begrijpen: Seks. Seks. Seks. Seks. Seks.

Seks. Seks.

Steeds vaker werd Der Kaiser bij nacht en ontij gebeld door mannen die dachten dat hij achttien was, blond en gloeiend heet. Uiteindelijk vroeg hij O2 (nu: Vodafone) zijn nummer toch maar te wijzigen.

Ik heb Franz Beckenbauer op zo’n moment nooit aan de lijn gekregen en dat is jammer. Eerlijk gezegd kan ik me weinig opwindenders voorstellen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen