Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De avonturen van David James op Heimaey

22 januari 2014

Heimaey is een klein poppeneilandje in de Atlantische Oceaan, het enige bewoonde eiland van de bescheiden Vestmannaeyjar-archipel – aan de zuidkust van IJsland. Daar, in een van die kleurige huisjes waarvan de eeuwig waaiende wind de verf tracht af te blazen, woont sinds april van vorig jaar een lange Brit.

David James was een van de keepers die met z’n beperkte mogelijkheden de post-David Seaman-leemte in het Engelse elftal trachtte op te vullen. James was bovendien jarenlang doelwachter bij Manchester City, poenigste club der poenige clubs. Ook in die jaren deed James de dingen al anders dan zijn collega’s: hij woonde alleen in een belachelijk duur penthouse, rookte sigaretten en vulde z’n talloze vrije uren met het schilderen van zelfportretten. En op zaterdagmiddag stond hij met frisse tegenzin tussen de palen op een veld ergens in Engeland.

David James is nooit gestopt – niet met roken, niet met zelfportretten schilderen en niet met keepen. Afgelopen voorjaar werd hij gebeld door zijn oude vriend Herman Hreidarsson, de beste voetballer die Heimaey ooit voortbracht.

Of hij wilde komen keepen op een minuscuul eiland waar het altijd waait, voor bijna niks?

David James wel.

Nu keept, rookt en schildert David James op Heimaey – en sinds kort doet hij er ook nog een studie psychologie bij. Tijd zat, het wordt toch vroeg donker.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen