Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De enige goede vraag

27 april 2012

Vannacht droomde ik van Cristiano Ronaldo. Denkt u daar vooral het uwe van. In die droom liep ik door de Nachtegaalstraat in Utrecht langs de kapper waar ik eens per jaar heen ga om mijn Marouane Fellaini-kapsel (vooruit, vijf seconden om te googelen) tondeusegewijs te transformeren in een coupe-Yanic Wildschut (die kent u wel). Als ik binnenkom, is de zaak vol met te knippen koppen.

Ik neem plaats naast Cristiano Ronaldo, die door een oude Aktueel bladert. Hij ruikt doordringend naar aftershave. We zwijgen onhandig, als mensen die tegen elkaar aangepropt zitten in een volle bus. Ik wil wel iets zeggen, maar wat? Wat hij in Utrecht doet? Wat gaat mij dat aan? Wat doe ik er eigenlijk? Misschien iets vragen over zijn aftershave, of een opmerking over het artikel over xtc-smokkel dat hij nu bestudeert. Hoe hij van Nederland denkt te gaan winnen, straks op het EK.

Domme, dweepzuchtige vragen van de fan die ik niet wil zijn. SkyRadio vult onze stilte op.

Als hij eindelijk aan de beurt is, geeft Ronaldo zijn Aktueel aan mij. Hij neemt plaats in de kappersstoel, die met een geroutineerd voetgebaar iets hoger wordt gekrikt. En terwijl de kapster met haar handen door het geplakte haar woelt, vraagt zij: ‘Lekker kort maar, zo net voor de zomer? Ga je nog op vakantie?’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen