Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De kunst van het vechtspel

25 februari 2013

De Herdgang, een klein trainingscomplex temidden van Brabantse bossen. De jonge, getalenteerde Jeremain Lens is voorbestemd om een ster te worden. Maar wanneer tijdens een wedstrijd een tegenstander hem een beetje plaagt en Jeremain daar op reageert, nemen vijf levens een andere wending. Jeremains groeiende, op weinig gestoelde zelfvertrouwen lijkt zijn veelbelovende toekomst te ruineren.

Het hoofd van zijn club, de eeuwig verongelijkte Dick, zegt onverwacht iets verstandigs. Jetro Willems, Jeremains opgewonden kleedkamergenoot, raakt verwikkeld in een gevaarlijke knokpartij. Orlando Engelaar, de morele aanvoerder van het team en Jeremains beste vriend, beseft dat zijn carriere (nog meer) in gevaar komt als hij Jeremain blijft steunen. En Ernest Faber, Dicks assistent, keert na een mislukte wedstrijd terug in de kolkende catacomben, vastberaden de nieuwe hoofdtrainer te worden. Tijdens een vechtpartij ontstaan nieuwe relaties tussen deze vijf onvergetelijke personages die elkaar uiteindelijk helpen hun weg naar hun eigen kleedkamer te vinden. De kunst van het vechtspel is een intelligente, warme roman over een overschot aan ambitie, voetbal, vriendschap en haat en is de gedroomde entree van een groot schrijver.

Patrick Lodewijks (1963) groeide op in Eindhoven en speelde voor onder meer PSV, FC Groningen en Feyenoord. Hij is tegenwoordig assistent-trainer. De kunst van het vechtspel (ondertitel: ‘Net Kaiserslautern’) is zijn debuut.

“De kunst van het vechtspel is een heerlijke, toegankelijke knokpartij.” (John Irving)
“Opvallend onvolwassen personages.” (Trouw)
“Lodewijks komt met een daverende dreun de Nederlandse letteren binnen.” (Humo)

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen