Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De martelaar van Santiago

16 december 2014

 

Colo Colo is Chili’s grootste volksclub. De Ultras van de Garra Blanca, de gevreesde harde kern van Colo Colo-fans, hebben slechts een grote held. Zijn naam is David Arellano.
David Arellano is Colo Colo’s martelaar.
Als afsluiting van een maandenlange Europese tour speelt Colo Colo op 2 mei 1927 in Valladolid tegen het lokale Real Union.
De stand is 2-2 als David Arellano – niet alleen Colo Colo’s sterspeler, maar ook nog eens de oprichter van de club – in de 35e minuut rond de middenlijn opstijgt voor een kopduel met de Spanjaard Homia.
Ergens halverwege de landing krijgt de Chileen een Spaanse knie in zijn maag en gaat onmiddellijk ‘out’. Hij moet van het veld gedragen worden en de wedstrijd wordt vervolgd, terwijl Arellano in het naastgelegen Hotel Inglaterra Eerste Hulp krijgt toegediend. De artsen concluderen al snel dat Arellano’s maagwand is gescheurd. De interne bloedingen zijn talrijk en onmogelijk nog te stelpen.
Na een zeven uur durende evenwichtsoefening tussen leven en dood, stort de man die volgens de overlevering de enige echte uitvinder van de omhaal was, in de peilloze diepten van de dood.

Colo Colo speelt al sinds 1975 in een stadion dat officieel Estadio Monumental heet, maar dat voor de ware Colo Colo-aanhanger maar een werkelijke naam heeft: Estadio David Arellano.

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen