Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De verdrietige geschiedenis van een voetballer die Yuri Tishkov heet

25 augustus 2014

Op 5 juli 1993 speelt Dynamo Moskou een bekerwedstrijd tegen het altijd lastige Avangard Kolomna. Waarschijnlijk speelt Yuri Tishkov een van zijn laatste wedstrijden voor Dynamo: zijn transfer naar Atalanta Bergamo kan ieder moment rond komen.
Een paar minuten voor het eind van de wedstrijd stormt Tishkov met de bal aan de voet op zijn oud-ploeggenoot Sergei Bodak af. Dan een klap.
Het volgende moment rolt de bal gevaarloos over de achterlijn. Yuri Tishkov blijft achter op het gras – zijn beide benen zijn verbrijzeld als dure vazen die op de betonvloer van een designwinkel gevallen zijn.
Tishkov voetbalde nooit voor Atalanta. Wat heet: hij voetbalde überhaupt nooit meer.
Moe van alle frustraties keerde hij de sport de rug toe en ging Rechten studeren. Hij behaalde zijn diploma en keerde terug in het voetbal: als spelersmakelaar en als commentator.
Ditmaal haalde hij de top die hem als voetballer nooit gegund was: op het WK in Japan en Zuid-Korea werd hij verkozen tot de beste van alle aanwezige televisiecommentatoren.
Een half jaar later,11 januari 2003, in de middagschemer, werd langs een snelweg net buiten Moskou het levenloze lichaam van Yuri Tishkov gevonden.
De moord werd nooit opgelost.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen