Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een flesje whisky achter de cornervlag

19 november 2013

Zijn hoogtijdagen lagen al achter hem, toen de Zweedse spits Nacka Skoglund bij Sampdoria belandde. Ook in Genua liet hij nauwelijks van zich spreken, behalve dan dat hij erop stond alle corners te mogen nemen.

Skoglunds legende was in Milaan geschreven, daar waar hij dertien jaar lang een van Inters grootste sterren was. Het was ook in Milaan dat hij trouwde met Nuccia, hartstochtelijk Inter-supporter en onbetwist Italiës mooiste vrouw.

Maar Nacka had een probleem: hij dronk. Als een tempelier. Toen Inter-voorzitter Maseroni Nacka’s vader eens uitnodigde om het over de drankzucht van diens zoon te hebben, trof Inters masseuse pa en zoon Skoglund een paar uur later stomdronken aan op de Piazza del Duomo.

De laatste jaren van zijn leven woonde Nacka Skoglund eenzaam op een flatje in Stockholm. De enige die hem nog kwam bezoeken, was zijn moeder.

In 1975 had hij genoeg van een leven dat al lang weinig meer voorstelde. Nacka draaide de gaskraan open en liet de dood binnen.

Elk jaar op kerstavond, Nacka’s verjaardag, verzamelen zich nog altijd honderden bewonderaars in het centrum van Hammarby. Dan vertellen ze voor de zoveelste keer de anekdote van Nacka’s corners bij Sampdoria, en het flesje whisky dat altijd achter de cornervlag op hem stond te wachten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen