Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een vismes en een buik

25 augustus 2015

Ronnie Wallwork was bij zijn geboorte al supporter van Manchester United. Op jonge leeftijd gescout door zijn droomclub. Eerste elftal gehaald. 28 wedstrijden. En weer van de radar verdwenen.
Ik dacht pas weer aan Ronnie Wallwork toen ik een tijdje terug in het Duitse prachtblad 11 Freunde een opsomming las van voetballers die achter de tralies eindigden. Ronnie Wallwork stond ertussen. Hij bleek in de tussentijd een deprimerend levensparkoers te hebben afgelegd: bij Antwerp viel hij scheidsrechter Armand Ancion aan toen die de club promotie door de neus boorde. Zijn levenslange schorsing werd later tot vier maanden teruggedraaid. Later volgde een tournee langs de velden en bestuurskamers van allerhande Britse clubs. Nergens hield hij het lang vol en ieder moment kon hij definitief verzwolgen worden door kantlijn en vergetelheid. Zijn belangrijkste prestatie was dat hij in 2006 door een ex-vriendje van zijn verloofde met een vismes in hand en buik gestoken werd. Daarna trad de stilte in.
Tot Wallwork in het najaar van 2012 werd betrapt op heling van gestolen auto’s en auto-onderdelen. De politie geloofde dat hij pas een paar weken bij een uitgebreid crimineel netwerk betrokken was. Hij werd vijftien maanden opgesloten.
Vorig seizoen keerde hij terug in het voetbal, bij Ashton United. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen