Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Frank en ik

10 december 2012

Op de tentoonstelling ‘Frank en ik’ in het Stedelijk Museum te Amsterdam komen de liefhebbers van uitzonderlijke fotografie volledig aan hun trekken. Men kan er foto’s bezichtigen die gewone mensen – mensen zoals u – in de afgelopen decennia met mij hebben gemaakt. Het is een vrij kleine tentoonstelling, maar voor de liefhebbers van Frank Heinen zeer zeker de moeite waard.

Zo ziet u Frank Heinen op een voetbalveld, in een bos en gewoon op straat, omringd door gewone mensen, mensen zoals u, zoals zijn ouders, aan wie wij veel dank verschuldigd zijn voor het beschikbaar stellen van hun privé-archief.

‘Het is een uniek project,’ aldus ikzelf.  ‘In tegenstelling tot wereldberoemde ex-voetballers, ga ik zelden op de foto. Soms op een feestje, of op vakantie, maar mijn vriendin maakt eigenlijk liever foto’s zonder mij erop. Dat maakt een foto met mij dan ook veel specialer dan een foto met – ik noem nu zo maar iemand – Johan Cruijff. Er zijn wel veel mensen die mij op straat zien lopen, maar ik denk dat ze niet durven vragen of ze met me op de foto mogen. Je komt mij natuurlijk niet iedere dag tegen. En ik moet eerlijk zijn: ik heb er ook lang niet altijd zin in. Dat maakt die paar foto’s van gewone mensen met mij toch wel heel speciaal.’

De tentoonstelling ‘Frank en ik’ is nog tot eind volgend jaar te bezichtigen in het Stedelijk Museum. De toegang is gratis.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen