Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Herinneringen aan Winston

31 augustus 2011

Frank Heinen haalt herinneringen op aan Winston Bogarde.

-Een nog jonge, ietwat onbeholpen Ajax-verdediger met een wit slidingbroekje tegen Bayern München. Het slidingbroekje is intussen een stille dood gestorven.

-Champions League-finale in Wenen. Winston in het lelijkste Ajax-trainingsjackie ooit, samen op het podium met Rijkaard, Seedorf, Davids en Reiziger. Een jaar later is er een Kabel.

-‘Een Ajacied houdt zijn jasje aan.’

-Juichen na de wedstrijd tegen Joegoslavië op het WK 98. Een feestende hand van Van der Sar dwarrelt op Winstons nek. Hij rukt zich los. Paniek in zijn woedende ogen.

-Antonio Barijo, spits van Boca Juniors, vindt een van Winstons kettingen in het gras van Nou Camp en geeft die niet meer terug. In datzelfde jaar overlijdt Lex Goudsmit.

-Rondjes over het trainingsveld van Chelsea. Steeds langzamer, alsof de slowmotion vertraagd wordt afgespeeld. Naast hem twee B-junioren. Weken vol rondjes, weken van 50.000 euro. Martelaar van het grote geld.

-Lang gebogen voor het geld uit Londen. Daarna besloten niet langer te buigen. Daar een boek over laten schrijven.

-Volledig gezwegen tv-interviews. Een grommend blok beton in Armani dat zijn gesprekspartners tot de rand van de waanzin drijft. Frits Barend die vriendelijk blijft lachen, terwijl het zweet hem over de ruggengraat druipt.

-Pokeren met Lange Frans en Joep Sertons voor Veronica.

-Het grootste huis van Amsterdam te koop gezet (http://www.parool.nl/parool/nl/984/SHOWNIEUWS/article/detail/2876620/2011/08/30/Winston-Bogarde-in-financiele-nood-huizen-onder-de-hamer.dhtml) Niemand die het wil hebben. Ondanks de feestzaal en de bijpassende afzuigschouw.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen