Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het laatste taboe

12 juli 2011

Klaas Jan Huntelaars favoriete boek is De wereld van Sofie. Een soort Ontvoering van Heineken, maar dan met allemaal filosofische citaten.

Ik vond het nogal wat, van Klaas Jan. Het is nog altijd not done in de voetbalwereld om uit de kast te komen als lezer. Iedereen weet dat er lezers zijn, ook in de sport, en al helemaal in de voetbalwereld. Er zijn percentages bekend en percentages liegen niet. Percentages  zijn het resultaat van gedegen wetenschappelijk onderzoek.

Eén op de zeven mensen is een lezer. Zo liggen de feiten. Er zijn mensen die denken dat dat percentage lager ligt in het machowereldje dat het voetbal toch is. Voetbal is een harde sport, een mannensport bovendien en boterzachte lezertjes vallen waarschijnlijk in de jeugd al af, is de redenering. Het kan, maar geen enkele lezer in de eredivisie?

De werkelijkheid is: er zijn wel degelijk lezers onder voetballers, dat weet iedereen – ik ken bijvoorbeeld twee prominente Oranjespelers die het zijn – maar ervoor uitkomen dat je van literatuur houdt, blijft een probleem. Spreekkoren in de stadions, hoongelach, dubbelzinnige grapjes in de kleedkamers; de voetballende lezer heeft al snel geen leven meer.

Onder leiding van Klaas Jan zal het boek uiteindelijk uit de taboe-sfeer komen. De lezende voetbalprof zal zijn mond opendoen en naar buiten treden. Natuurlijk pas nadat zijn boek uit is.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen