Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het regent hoeden

6 februari 2018

In het clublied van Gremio, de kolossale club uit Porto Alegre, zit een strofe die helemaal over Eurico Lara gaat. Eurico Lara was een held, en dan niet in de modern-ironische betekenis van het woord, nee, hij verrichtte elk weekend reddingen die, elk op hun eigen wijze, helemaal niet konden. Elke keer dat hij lichtjes door zijn knieƫn zakte, zich afzette en zich met behulp van door de wetenschap nog niet ontdekte aardstralen richting een hoek van het doel liet schieten, regende het hoeden en petten in Porto Alegre.
Vijftien jaar lang deed Eurico Lara het ene onverklaarbare na het andere. Zijn laatste wedstrijd keepte hij op 23 september 1935. De match tussen Gremio en Internacional zou de beslissing brengen voor het kampioenschap van Porto Alegre. Eurico stond tussen de palen, ondanks dat hij de dagen voor de wedstrijd last had gehad van hartritmestoornissen.
Gremio won met 2-0 en werd kampioen. Eurico Lara werd in de rust gewisseld omdat het echt niet meer ging.
Zes weken later was hij dood. De legende wil dat hij tijdens de wedstrijd stierf, direct nadat hij een penalty van zijn broer had trachten te stoppen. Overal op internet is dat verhaal nog te vinden, en nu dus ook hier.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen