Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Hockey

28 maart 2012

Hij kon niet zo goed voetballen. Zijn vader wist dat wel, maar die kon dat niks schelen, die was alleen maar vreselijk trots als hij iedere zaterdagochtend met zijn kaplaarzen putjes in het gras trapte, zo trots dat hij bijna licht gaf.

Rechtsback stond ie, op een deel van het veld waar de bal nooit kwam. Soms vloog er een vlinder voorbij, daar huppelde hij dan een tijdje achteraan. Af en toe vreesde hij dat zijn teamgenoten hem vergeten waren, dat iederéén hem vergeten was. Dan dwaalde zijn blik af naar zijn vader, die zijn duim naar hem opstak. Zet ‘m op, mimede hij. Dan zette hij ‘m op en rende ergens heen waar hij de bal vermoedde.

Scoren deed hij nooit. Misschien later, als hij groter zou zijn.

Op een zaterdag in februari kwam hij niet opdagen. Zijn vader ook niet, en de zaterdag daarna ook niet. Twee zaterdagen lang speelde het team zonder rechtsback. Andere vaders vroegen zich af waar zijn vader was, ze hadden niks van hem gehoord en hij reed altijd mee naar uitwedstrijden. Hij had toch effe kunnen bellen?

Opeens was hij er weer, helemaal in tenue, afgezet door een grote, zwarte auto van een man die zijn vader niet was. De auto reed meteen door. In zijn handen hield hij een rijksdaalder.

Na dat jaar ging hij op hockey.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen