Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Jordi

28 maart 2011

De zomer van 2003. Jordi Hoogstrate vraagt zich af wie hij is. Negentien jaar, en op zijn schouders torst hij de toekomst van het Nederlandse voetbal met zich mee. Hij volgde hetzelfde parkoers als Arjen Robben: beiden waren afkomstig uit een dorp (Jordi uit Annen, Arjen uit Bedum), beiden debuteerden op jonge leeftijd in het eerste elftal van FC Groningen, en beiden vertrokken vroeg naar PSV. Jordi een jaar later dan Arjen.

Waarom, vraagt Jordi zich af, leid ik het leven dat ik leid? Waarom heb ik geluk en mijn minder begaafde buurjongen niet? Hij raakt in een identiteitscrisis.

De crisis verdwijnt, maar de problemen lossen niet meer op. Jordi Hoogstrate, twintig jaar, raakt in de war. Hij legt verbanden die er niet zijn. In Jordi’s hoofd is alles een aanwijzing voor iets anders. Steeds verder vult zijn hoofd zich met dwanggedachten. In de gedragskliniek in Venray leert hij zichzelf, zijn omgeving en zijn jeugd te beschouwen. De therapie slaat aan. Een paar maanden later staat Jordi weer op het veld. Hij speelt een paar keer voor Jong Oranje en PSV. Leidt weer het leven van een jonge voetbalprof, gaat weer uit, drinkt eens wat. Jordi drinkt eigenlijk nooit.

Hij wordt dronken.

De volgende dag lijkt hij nog steeds dronken. Een buurvrouw belt uiteindelijk een ambulance. Het is een rommeltje in Jordi’s hoofd. De psychose die volgt zal Hoogstrates carrière verwoesten.

 Anno 2011 is Arjen Robben een wereldster, Jordi Hoogstrate is de herinnering aan een belofte. Wie topsport wil bedrijven, dient zijn blessuregevoeligheid tot het lichaam te beperken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen