Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Nummer 7

30 oktober 2012

Laatst ging ik weer eens naar het voetballen. Ik was uitgenodigd door een ver familielid, die zei dat het heus niet zo koud was in het stadion als ik dat me herinnerde. Dat wordt nu allemaal computergestuurd verwarmd, zei hij. Ik geloofde dat.

Het was geen kinderachtige wedstrijd: Ajax – Real Madrid. Ondanks de ijzige kou vermaakten we ons prima, vooral met het opbouwend-kritische commentaar om ons heen.

We zaten redelijk vooraan, dat familielid en ik. Zo waren we de bevoorrechte getuigen van Cristiano Ronaldo die zich kort voor rust verstapte toen hij iets te driftig stampvoette op een ongelijk stukje gras.

De tv-camera’s registreerden het voorval niet, heet dat dan.

Terwijl mijn verre familielid zich stortte in de drukte van de mensen die vóór de pauze hun eten binnen willen hebben, bewaakte ik onze tassen. Verveeld keek ik om me heen, tot ik een klein grijs mannetje met een Real Madrid naast de dug-out druk zag gebaren. Het duurde even voor ik doorhad dat ík het was naar wie hij gebaarde en voor ik begreep wat hij bedoelde.

Toen mijn vader eindelijk terug was met onze broodjes worst, was de tweede helft al tien minuten bezig. Ik was verdwenen. Wel liep er op het veld een jongen met een wit shirt met rugnummer 7, een jongen die veel was, maar beslist niet Cristiano Ronaldo.

Meer kan ik niet vertellen. Daar heb ik voor moeten tekenen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen