Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ooit hield Elly de Waard van Pierre

12 augustus 2013

In het eerste nummer van Johan – nog zo’n voetbaltijdschrift voor lezers – trof ik een foto van dichteres Elly de Waard aan. Kort daarvoor had ik de Uur van de Wolf-documentaire over haar gezien, en naar aanleiding daarvan had ik zelfs enkele gedichten van haar gelezen – nog geen hele bundel, dat nog niet.

Dat interview in de Johan, twaalf jaar eerder, ging niet over poëzie. Het ging over de bruut Rinus Israël, over dwepen met Piet Keizer, over de destijds op een haar na naar Real Madrid vertrokken Bert Konterman (‘een eersteklas tut, een echte provinciaal’) en over Bartina Koeman (‘een koningin’).

Er stond een foto bij het artikel. Twaalf jaar jonger dan in de documentaire, maar onmiskenbaar dezelfde, opgewekte dichteres. Ze droeg een shirt van Barcelona. Ze hield van voetbal vanwege het gezelligheidsaspect en omdat ze een hekel had aan sporten waar je ‘protheses bij nodig hebt’.

Haar grote idool was Pierre van Hooijdonk. Waarom werd niet duidelijk. De interviewer noteerde: ‘Boven de typmachine hangen foto’s van Ronald de Boer en een breed grijnzende Edgar Davids.’

Ik heb ‘Het ritme van Elly de Waard’ nogmaals bestudeerd, en toen nog eens, en nog eens – nergens een voetballer te bekennen. Wanneer zou ze ze verwijderd hebben? En vooral: waarom?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen