Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Rob van Dijk is menselijk

20 september 2011

Vier dagen na de feestelijke opening van de Amsterdam Arena werd in het nieuwe stadion de eerste officiële wedstrijd gespeeld. Ik was acht en erbij.

Ik was al wel eens in De Meer geweest, samen met mijn oom, die op dezelfde galerij woonde als Finidi George. Voor het eerst bedacht ik dat voetballers ook op een galerij konden wonen. Dat ze menselijk waren.

Van de wedstrijd, Ajax-MVV, herinner ik me vooral de rug van de man voor mij. Iedere keer dat de thuisploeg over de middenlijn kwam, ging hij staan.

In de Arena zouden er stoeltjes zijn.

De wedstrijd ging om de eerste Johan Cruijff-schaal, en PSV was een klasse beter dan Ajax. Van die wedstrijd herinner ik me vooral de holle stilte die met iedere PSV-goal nog wat oorverdovender werd. Sommige fans vertrokken al na zestig minuten.

De parkeerplaats van de Amsterdam Arena was nog niet feestelijk geopend, zodat 50.000 mensen hun auto’s schots en schreef op een stukje braakland geparkeerd hadden.

Niemand kon voor- of achteruit.

In de auto achter ons zat een hoofd dat ik kende uit mijn Panini-album. Of niet?

‘Vraag het dan’, zei mijn vader.

Ik stapte uit en liep naar het Panini-hoofd.

‘Ben jij Rob van Dijk?’ vroeg ik. Hij was het.

Even later, toen de file nog altijd muurvast stond, stapte Rob van Dijk uit, trok een pas geplaatst betonpaaltje uit het gras en scheurde ervandoor.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen