Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voetbal maakt gelukkig

7 mei 2012

“Maakt voetbal gelukkig?” vroeg ik me af. Google antwoordde.

Ik hoopte op uitsluitsel van een autoriteit: Pele, Di Stefano of Jack van Gelder. Helaas.

Ene Bernard Fransen (voorzitter van het een of ander) had een toespraak gehouden (op deze of gene bijeenkomst), over de ‘do’s en don’ts voor voetbalclubbestuurders’. De kop: “Voetbal maakt gelukkig”. Alsof Jokertje van Oh Oh Cherso zijn torso ontbloot en zijn nieuwste tattoo toont. In gotische letters staat daar: “Het leven heeft wél zin”.

Maar goed, het was een antwoord op mijn vraag.

Het waarom lag ingewikkelder. Waarom maakt voetbal mij zo vrolijk? Ernaar kijken, erover praten, zelf spelen; het maakt me allemaal even opgewekt. Als ik alleen al aan Mario Balotelli dénk, kan ik er weer een middag tegen. Wat is dat toch? Een doelpunt van Messi verdrijft iedere somberte tenminste voor een handvol seconden naar de achtergrond, zoals sommige kunstwerken dat kunnen doen.

Terwijl ik er nog eens diep over nadacht, surfte ik doelloos over het Internet en kwam een filmpje tegen dat ik lang niet gezien had. Het duurt maar 29 seconden, en ik ken het beeldje voor beeld, seconde na seconde uit mijn hoofd. Ik bekeek het filmpje weer eens, en toen nog eens, en nóg eens. Daarna ging het weer, een maand lang.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen