Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voetbalvrouwenleven

20 oktober 2011

In de tijdschriftenhoek werd mijn aandacht getrokken door een tijdschrift met de naam FFM. FFM was een afkorting van Fabulous Football Magazine. De “Voetbalglossy voor de vrouw”.

De eerste twee pagina’s bestonden uit een advertentie van Mercedes-Benz.

De editorial was van de hand van Leyla Sinhouh, van Khalid. Haar eerste zin: ‘Voetbalvrouwen zijn in de mode’. Daar kwamen dus meteen al mooi twee thema’s samen.

Wat volgde was een pagina’s lange fotoreportage over de pre-launch van het eerste FFM-nummer. Opvallend, omdat dat dus dít nummer was. Op de foto’s stonden veel spelers met een FC Utrecht-verleden. Ook de Marokkaans-Nederlandse acteur Mimoun Ouled Radi stond er vaak op, hoewel hij voor zover bekend geen voetbalvrouw is.

Het interview met Kim Stekelenburg (van Maarten) was boeiend. Zo staat Maarten niet in haar telefoon als Maarten, maar als ‘Grapjas’. Dat leek me verwarrend, maar Kim leek op de bijgevoegde foto’s op een vrouw die zich door dat soort administratieve moeilijkheden niet uit haar evenwicht liet brengen.

Tot slot bladerde ik naar de fotoreportage – eigenlijk bestonden alle reportages in FFM voornamelijk uit foto’s – over Nicole Jol, van Martin.

Haar Haagse interieur was gefotografeerd: Nelson Mandela hing boven de bank en een enorme spiegel boven het bad. Verder waren er overal banken en bruinlederen fauteuils, zodat de hele familie altijd kon gaan zitten waar ze maar wilden.

Ze hadden ook nog een huis in Londen en in Hamburg, stond erbij.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank Heinen

Lees alle blogs van Frank Heinen >

Frank Heinen