Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ajax en de sterren

20 mei 2011

Clubarts Edwin Goedhart zal zich grote zorgen maken over de afloop van de strijd tussen verlichte en romantische geesten die nu gaande is binnen Ajax. Hij vertrok in 2008 naar AZ uit onvrede over de miskenning van medisch-wetenschappelijke inzichten door steeds wisselende trainers. Bij zijn terugkeer eiste Goedhart dat de medische staf voortaan zou vallen onder de algemeen directeur, van wie hij meer respect voor kennis verwachtte.

Het leidde recent tot de opening van een performance centrum met hightech meetapparatuur die tactische en fysiologische informatie oplevert. Als opvolger van de huidige algemeen directeur Rick van den Boog is nu in beeld oud-Ajacied Keje Molenaar, die kan rekenen op de sympathie van de Grote Ziener. Deze advocaat is weliswaar universitair geschoold, maar verkondigt in interviews zonder gêne zijn geloof in astrologie. Hij hangt van alles op aan zijn sterrenbeeld Weegschaal en volgt nauwlettend de positie van Pluto, met het oog op “stormpjes onderweg” in zijn leven.

De voormalig coach van het Franse elftal Raymond Domenech gelooft ook in astrologie. Hij wilde in zijn selectie absoluut geen Schorpioenen ( te veel Pluto), en verving daarom Robert Pires bij de WK-kwalificatie. David Trezeguet mocht niet meedoen aan het EK, want Domenech (zelf Waterman) had het ook niet zo op Weegschalen. Die zorgen maar voor verdeeldheid in de groep. Domenech zou het wel weten als lid van de benoemingscommissie voor een algemeen directeur bij Ajax.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten