Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Aziatische miljoenen

11 februari 2016

In Den Haag zijn ze jaloers op wat er de afgelopen vijf jaar is gebeurd in Leicester. Was ADO maar door die Thai gekocht in plaats van door een onbereikbare Chinees. Eigenaar Vichai Srivaddhanapraba, goed voor een vermogen van 2,7 miljard euro, kocht de club in 2010, waarna de club opstoomde vanuit het Championship naar de Premier League. Vichai heeft daarbij beslist niet met geld gesmeten. ESPN zette onlangs op een rijtje hoeveel de twaalf spelers die het vaakst in de basis staan in Britse ponden hebben gekost.
Schmeichel: 1 miljoen; Simpson:  2 miljoen; Fuchs: transfervrij; Huth: 3 miljoen; Morgan: 1 miljoen; Schlupp: uit eigen jeugd; Drinkwater: 675.000; N’Golo Kante: 5,6 miljoen; Albrighton: transfervrij; Mahrez: 400.000; Vardy: 1 miljoen; Okazaki: 7 miljoen.
Opgeteld een kleine 22 miljoen pond, 28 miljoen euro. Voor wie niet zo goed is in miljoenen: Ajax betaalde de helft van dat bedrag (bijna veertien miljoen euro) voor Niklas Moisander,  Lerin Duarte, Mike van der Hoorn en Richairo Zivkovic. Dat zijn ook nog eens miljoenen die Ajax nooit meer gaat terugzien. In de winterstop trok directeur Marc Overmars de portemonnee maar helemaal niet meer, al dan niet op last van de Raad van Commissarissen. Het Ajax-kapitaal is op 0,8% banksparen gezet of in inmiddels verdampte aandelen gestopt. Welke Aziaat koopt Ajax voor een schijntje?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten