Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De beschermeling van José Mourinho

7 februari 2017

José Mourinho geeft het mensdom ook dit seizoen weer veel vermaak. Na de 3-0 winst dit weekend tegen Leicester City legde hij uit dat Manchester United slechts zesde staat omdat het geen geluk heeft. Anders zouden ze een amazing position hebben op de ranglijst. Want aan het spel ligt het niet volgens Mourinho.

Zeker is dat United veel beter is gaan spelen sinds Mourinho Henrikh Mikhitarian in de basis laat starten. De Armeen, deze zomer overgenomen van Borussia Dortmund, kreeg tegen Leicester het rapportcijfer 9,3 en maakte een geweldig doelpunt.

De United-supporters waren afgelopen augustus al idolaat van hem en schonken hem een eigen chant, op de melodie van Stings An Englishman in New York: Whoa, Mikhitarian, Henrikh Mikhitarian, he’s our midfield Armenian! 

Niemand die begreep dat Mourinho Mikhitarian in het begin van het seizoen nauwelijks opstelde. Dat was om hem te beschermen, legde Mourinho uit. Hij zou hebben moeten wennen aan de overgang van de Bundesliga naar de Premier League, alsof de Bundesliga een Mickey Mouse-competitie is. Op Tweede Kerstdag liet Mkhitaryan met zijn scorpion kick goal tegen Sunderland zien dat het gewenningsproces wel was voltooid.

Grappig is dat Mourinho onlangs klaagde dat United in tegenstelling tot Barcelona, Real Madrid en Bayern München niet de spelers zou kunnen kopen die het wil hebben. De accountants van Deloitte hadden toen net becijferd dat United voor het eerst in elf jaar weer aan kop staat van de Money League, de lijst van rijkste clubs. In 2016 waren de inkomsten 689 miljoen euro; 42 miljoen gingen op aan Mikhitarian, Henrikh Mikhitarian.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten