Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De zoon van Nelson Mandela

31 augustus 2016

Ik wilde even niet aan voetbal denken op vakantie in Zuid-Afrika na de gemiste titel van Ajax en het Oranje-loze EK. Taxichauffeurs willen nog weleens over voetbal beginnen, maar de man die me van het vliegveld naar het hotel reed begon uit het niets over de eerste openhartoperatie door Christiaan Barnard. Verder reisde ik per huurauto en op hotelkamers zapte ik snel weg als ik voetbal zag. In een restaurant in Kalkbaai ging het toch nog mis. De zwarte ober had een voetbalshirt aan en ik vroeg van welke club dat was. Het bleek een retro-shirt van het nationale team van Congo, zijn geboorteland. Daarna wilde hij weten uit welk land ik kwam. Oh Nederland… Hij vroeg waarom wij niet hadden meegedaan aan het EK, waarvan hij alle wedstrijden had gezien op tv. “Jullie hebben toch Robben, Van Persie en Sneijder?” “We hebben uit en thuis verloren van IJsland”, zei ik. Hij keek me vol ongeloof aan. “Hoe kan dat nou? En dan hebben jullie ook nog Marco van Basten als coach.” “Nee, dat is de assistent. Hij dacht dat ik hem in de maling nam. “Ja, en ik ben de zoon van Nelson Mandela”, zei hij lachend. “Okay, twee keer mosselen dus.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten