Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

En de winnaar is…

23 januari 2012

Vanavond wordt voor de zevende keer de Hard gras Prijs voor Sportjournalistiek uitgereikt. De vorige zes keer heb ik de winnaar verkeerd voorspeld, zoals ik ook altijd onderaan eindig bij voetbalpools. Dit keer ga ik het anders aanpakken met tegendraadse redeneringen.

Dus: de man van wie ik denk dat-ie zeker wint, wint zeker niet. Die man is Peter Buwalda, met zijn artikel over judoka in rolstoel Wim Ruska in Park. Matthijs van Nieuwkerk probeerde hem persoonlijk richting AKO Literatuurprijs te lobbyen en was zo mogelijk nog verontwaardigder dan Peter zelf toen die prijs naar een Limburgse kloosterlinge ging. Dus wat is logischer dan dat Matthijs hem nu helpt aan een prijs waar hij zelf wél invloed op heeft als jurylid? Dat is heel logisch en daarom wint Peter Buwalda dus niet.

De prijs gaat ook niet naar de volgende logische nummer 1, Sjoerd Mossou van het AD, die vanuit 010 scherpzinnig de Ajaxperikelen in 020 volgde. Met in de jury twee Rotterdammers en een geestverwant als het gaat om Cruijffkritiek, kan het niet anders dan dat hij wint. En dus wint Sjoerd Mossou niet.

De winnaar wordt daarom Bram Logger, die in De Groene Amsterdammer een stuk schreef waarin hij liet zien hoe de overheid meer dan een miljard in het Nederlandse voetbal heeft gestoken, een vorm van ongeoorloofde staatssteun. De kniesoor die roept dat zo’n artikel meer met economische dan met sportjournalistiek te maken heeft, heeft niet begrepen dat de beste sportjournalisten aan wal staan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten