Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Follow the money!

10 september 2013

Aan wedstrijden tegen Andorra valt geen lol te beleven voor voetballers en kijkers. Toch leverde de interland uit 2005 een hilarisch YouTube-filmpje op met Ruud van Nistelrooij in de hoofdrol:

Ruud van Nistelrooy best celebration

Als het om Andorra gaat zijn er boeiender voetbalzaken dan het rollen van de bal. Het zou de moeite waard zijn om eens uit te zoeken wat er binnen de FIFA heeft gespeeld rond de erkenning en toelating tot de WK-kwalificaties van de pas in 1994 opgerichte voetbalbond van Andorra? Heeft de corrupte Braziliaanse voetbalbestuurder Ricardo Teixeira daarbij een rol gespeeld? De dwergstaat verleende Teixeira onlangs domicilie. Omdat Andorra geen uitleveringsverdrag heeft met Brazilië is hij daarmee buiten bereik van de Braziliaanse justitie, die de om “gezondheidsredenen” afgetreden voorzitter van het Braziliaanse WK-organisatiecomité graag aan de tand wil voelen over financiële malversaties. Teixeira is een graag geziene gast in Andorra sinds hij miljoenen euro’s op Andorraanse bankrekeningen heeft gestort, afkomstig van ISL, de vroegere corrupte marketingpartner van de FIFA. Ook zou Teixeira een derde van de inkomsten van vriendschappelijke wedstrijden van het Braziliaanse team naar Andorraanse bankrekeningen hebben doorgesluisd.

Teixeira is goed bevriend met Barcelona-president Sandro Rosell, die heeft erkend dat hij de Braziliaan heeft geadviseerd om uit te wijken naar Andorra. Dezelfde Rosell heeft onlangs de jaarlijkse betaling van een ton aan de Johan Cruyff Foundation stopgezet, omdat hij wil weten wat Cruijffs stichting precies doet met het geld. Een boze Cruijff legde uit dat het geld in 2011 onder meer was besteed aan voetzoolreflexologie-behandelingen. Kwakzalverij dus. Follow the money!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten